Veido kaukės – skubi pagalba odai.

MANILLA veido kaukės riebiai, mišriais, normaliai, sausai, jautriai, dehidratuotai odai

Veido kaukės – tai didelės aktyviųjų medžiagų koncentracijos produktai skirti tam tikrai odos problemai spręsti – dehidratacijai, hiperkeratozei, pigmentacijai, jautrumui, išsiplėtusioms poroms mažinti ir kt. Kadangi tai yra itin paprasta ir lengvai naudojama kosmetikos priemonė, veido kaukėmis odą lepinti galima ir namuose.

Veido kaukių nauda odai

Veido kaukės turi daug didesnę veikliųjų ingredientų koncentraciją, kuri stebuklingai veikia vos per keliolika minučių. Veido kaukė sulaiko drėgmę ar ingredientą odoje ir sukuria plėvelę, kuri, priklausomai nuo naudojamų ingredientų ir paskirties, padeda drėkinti, detoksikuoti ar šveisti odą. Dėl to, per trumpą laiką ingredientai gali geriau įsiskverbti į odą. Nesvarbu, ar tai būtų salicilo rūgštis spuogams gydyti, vitaminas C smulkioms raukšlelėms ar retinoidas tamsioms dėmėms šviesinti, veido kaukė gali suteikti ingredientų dozę ir intensyvesnę jų versiją, palyginti su kitais produktais.

Veido kaukių tipai

Dažnai kylantis klausimas – kaip pasirinkti veido kaukę? Vienareikšmiškos veido kaukių klasifikacijos nėra, bet dažniausiai jos skirstomos į įvairius tipus pagal savo paskirtį:

  • maitinančios veido kaukės 
  • skaistinančios veido kaukės 
  • eksfolijuojančios (rūgštinės, enziminės) veido kaukės 
  • sutraukiančios veido kaukės 
  • regeneruojančios veido kaukės 
  • detoksikuojančios veido kaukės 
  • senėjimą lėtinančios (anti-aging) veido kaukės 
  • Veido kaukės, skirtos probleminei odai

Visgi, veido kaukių paskirtis nėra vienintelis kaukių klasifikavimo būdas.

Veido kaukės pagal savo sudėtį ar pobūdį:

1. Lakštinės veido kaukės
Tai audiniai, į kuriuos įpilama vandens pagrindo serumų ir kuriuose gausu odą puoselėjančių ingredientų. Paprastai lakštinių veido kaukių sudėtyje tokių veikliųjų medžiagų, kaip hialurono rūgštis bei įvairūs vitaminai. Kiekviena lakštinė kaukė gaminama atsižvelgiant į konkrečią procedūrą. Galite rasti lakštinių kaukių, pagamintų iš medvilnės ar mikropluošto.

2. Kreminės veido kaukės
Šios kaukės puikiai tinka tiek normaliai, tiek sausai odai. Paprastai kreminėse veido kaukėse būna gausu drėkiklių ir aliejų, kurių dėka oda prisotinama drėgme ir giliai pamaitinama.

3. Kaukės su juoduoju ar baltuoju moliu 
Tirštos konsistencijos juodos ar balto molio veido kaukės yra viena seniausių veido kaukių formų, šimtmečius naudota odai atkurti ir atjauninti. Veido kaukėse esanti molis   turi savybę absorbuoti toksinus ir nešvarumus, riebalus, išvalyti poras, tad švelniai detoksikuoja ir puikiai tinka normaliai ir riebiai odai.

4. Gelinės veido kaukės
Skaidrioje gelio formulėje paprastai gausu antioksidacinių ingredientų, kurie drėkina ir ramina, vėsina, giliai drėkina ir skaistina odą, mažina sudirgimą ir paraudimą bei skatina odos atsinaujinimą. Gelinės kaukės tinka tiek normaliai, tiek jautriai odai.

5. Alginatinės veido kaukės
Tai iš specialių paruoštų miltelių paruošiamos veido kaukės, kurios itin tinka aknės kamuojamai odai. Alginatinės kaukės veiksmingai atgaivina ir drėkina odą, gerina kraujotaką, stangrina suglebusią odą, mažina porų dydį, mažina paburkimą ir ramina odą po agresyvių odos procedūrų.

6. Hidrogelio veido kaukės
Tinka visiems odos tipams. hidrogelio veido kaukės dažniausiai yra specialiai sukurtos konkrečioms sritims, pvz. kaklo ar paakių odai. Paprastai gelio tekstūra gaminama naudojant vandens pagrindo formulę, kuri ramina ir drėkina odą. Hidrogelio kaukės veikia kaip serumai, dėl to jų nereikia nuplauti.

7. Eksfolijuojančios veido kaukės 
Šios veido kaukės dažnai vadinamos tiesiog rūgštiniais ar enziminiais šveitikliais.  Eksfolijuojančios kaukės tinka visiems odos tipams, bet ypač riebiai ir probleminei, į spuogelius ir hiperkeratozę linkusiai odai. Dažniausiai eksfolijuojančiose veido kaukėse būna AHA, BHA ar PHA rūgščių, vaisių fermentų ir enzimų, kurie turi ir odą skaistinančių savybių.

8. Miego / naktinės veido kaukės 
 Tai yra per naktį palikti skirtos veido kaukės, kurios suteikia odai papildomą maitinimą, apsaugą, skatina odos ląstelių regeneraciją. Paliekant ant odos didesnės koncentracijos aktyvias medžiagas per naktį gaunamas stipresnis efektas. Miego kaukę galima naudoti vietoj naktinio kremo, o jas gali rinktis bet kurio odos tipo savininkė ar savininkas.

9. Įvairios egzotinės kaukės
Vienas iš pavydžių – burbuliukų („šampaninės“) kaukės – tai odos priežiūros tendencija. Nors ir burbuliuojantis veido odos kutenimas gali pasirodyti kaip įdomi patirtis, tačiau šis putojimo efektas nesuteikia jokios papildomos naudos odai, o stipriai putojantys ingredientai gali odą netgi erzinti.

Paakių ir lūpų kaukės

Dar subtilesnė kaukių klasifikacija yra pagal kūno sritį. Ji yra paremta anatominiais ir fiziologiniais odos skirtumais – paakių kaukės skirtos ypač plonai paakių odai. Paakių kaukių sudėtis pasižymi sumažintu potencialiai galinčių dirginti medžiagų kiekiu (kvapikliai, konservantai). Lūpų kaukės dažniausiai būna su šveitimo elementais, nes lūpų oda ragėja daug greičiau, nei kitos veido dalys.

Kaip naudoti veido kaukę?

1 ŽINGSNIS. Pradėkite nuo švarios odos. Norėdami gauti geriausius rezultatus, kaukę naudokite po dušo, kai jūsų poros yra atviros. Tai leis kaukei „dirbti maksimaliu pajėgumu“.

2 ŽINGSNIS. Nušveiskite odą naudodami veido šveitiklį. Negyvos odos ląstelės veikia kaip skydas, neleidžiantis pasisavinti gerųjų kaukės medžiagų. Prieš naudodami kaukę, atlikite eksfoliavimo procedūrą savo pasirinktu veido šveitikliu. Tai padės ingredientams geriau įsisavinti į jūsų odą ir užtikrins didžiausią kaukės veiksmingumą.

3 ŽINGSNIS. Paprastai kaukes įprasta laikyti 15-20 min. ir vėliau jas nuplauti, tačiau tai visiškai priklauso nuo kaukės pobūdžio. Naktines kaukes rekomenduojama laikyti per naktį, tirpstančių kaukių likučių išvis nereikia nuvalyti, o rūgštines kaukes pakanka laikyti 5-7 min.

Ar po veido kaukės reikia tepti kremą? 

Taip ir ne tik jį. Po veido kaukės atliktas odos tonizavimas toniku ir drėkinimas serumu bei kremu galutinai užtikrina odos gražią išvaizdą ir komfortišką jausmą. Veido kaukė leidžia šiems odos priežiūros elementams suteikti optimaliausius rezultatus.

← Ankstesnis straipsnis Naujesnis straipsnis →