Kaip pasirūpinti veido oda PRIEŠ ir PO makiažo?

Kaip pasirūpinti veido oda PRIEŠ ir PO makiažo?

Jeigu naudojate dekoratyvinę kosmetiką kasdien, tačiau vis dar nesusimąstėte apie odos priežiūrą prieš makiažą – kviečiame susipažinti su pagrindiniais žingsniais, kurie ne tik ilgainiui pagerins odos būklę, tačiau ir užtikrins tolygią, lengvesnę makiažo priemonių aplikaciją.

VEIDO ODOS PRIEŽIŪRA PRIEŠ MAKIAŽĄ:

1. EKSFOLIJAVIMAS. Rekomenduojame prieš makiažą arba reguliariai (1-2 kartus per savaitę) naudoti eksfolijuojančias priemones, kurios padeda pašalinti negyvąsias odos ląsteles bei giliai išvalyti poras. Šis procesas gerina veido odos tekstūrą ir atgaivina odos skaistumą, tam kad oda švytėtų ir būtų pasirengusi tolygiam makiažui.

Riebios/mišrios odos savininkėms puikiai tinka – SOLUTIO poras sutraukianti bei švelniai eksfolijuojanti veido kaukė bei SOLUTIO enziminis šveitiklis.

Sausos/jautrios arba normalios odos savininkėms rekomenduojame – NUDITUM veido šveitiklį/kaukę, kuri pasižymi labai švelniu, bet efektyviu valymu bei prisotina odą maitinamosiomis bei drėkinamosiomis medžiagomis.

Odos eksfoliacija, Nuditum šveitiklis

2. PRAUSIMAS. Norint sukurti švarią makiažo bazę, svarbu veido odą tinkamai nuprausti, siekiant pašalinti susikaupusius nešvarumus ir sebumo perteklių naudojant prausiklį/putas, tinkančius jūsų veido odos tipui.

Riebios/problematiškos odos savininkėms puikus sprendimas – SOLUTIO prausiklis, kuris ne tik švelniai pašalina nešvarumus, bet reguliariai naudojant mažina spuogelių atsiradimą.

Sausos, normalios bei mišrios odos savininkėms rekomenduojame švelniai veido odą nuprausti naudojant NUDITUM prausimosi putas su baziliko ekstraktu ir provitaminu B5, kurios pasižymi drėkinančiomis savybėmis ir švelniai pašalina odos nešvarumus, neišsausindamos jautresnės veido odos.

3. TONIZAVIMAS. Sveikos odos pH yra šiek tiek rūgštinis, o vandens, kurį naudojame veidui prausti – šarminis, todėl pagrindinė toniko funkcija yra sureguliuoti mūsų odos pH po prausimo ir atstatyti ją į optimalią padėtį. Taip pat, tonikas užtikrina greitesnį ir geresnį vėliau naudojamų odos priežiūros priemonių pasisavinimą. 

Riebios bei mišrios odos savininkėms rekomenduojame SOLUTIO sebumo išsiskyrimą reguliuojantį toniką, kuris padės kontroliuoti sebumo išsiskyrimą ir leis makiažui ilgiau išsilaikyti. 

Jautriai sausai bei normaliai odai – NUDITUM veido toniką su levandų ekstraktu arba SILENTIUM toniką su ramunių vandeniu, kurie puikiai nuramina ir sudrėkina veido odą.

4. DRĖKINIMAS. Norint kad makiažas tolygiai ir gražiai pasidengtų bei ilgiau išsilaikytų – drėkinimas yra ypač svarbus žingsnis, kurio praleisti nederėtų net ir nenaudojant makiažo. Drėkinančias veido priemones (serumą bei kremą ar emulsiją), naudojame ant drėgnos odos iškart po toniko, taip užtikrindami geresnį priemonių pasisavinimą. 

Riebios ir mišrios odos savininkėms MANILLA rekomenduoja SOLUTIO sebumą reguliuojantį serumą bei drėkinančią, bet kartu ir matiškumo suteikiančią SOLUTIO emulsiją.

Na, o sausai ir jautriai odai vertėtų naudoti intensyviai drėkinančias priemones tam, kad makiažas dengtųsi lygiai net ant išsausėjusios ir pleiskanojančios odos. NUDITUM intensyviai drėkinantis hialurono serumas bei NUDITUM gelinės konsistencijos trigubo drėkinimo emulsija yra puiki kombinacija ir skubi pagalba veido odos drėgmei atstatyti, puikiai paruošianti veidą makiažui.

Atliekant šiuos 4 žingsnius jūsų veido oda bus tinkamai paruošta ir apsaugota nuo makiažo priemonių daromos žalos bei veido odos problemų išryškėjimo – pernelyg didelio sebumo išsiskyrimo ar odos išsausėjimų. Vertinančiomis ne tik natūralias veido odos priežiūros priemones, bet ir iš natūralių ingredientų gaminamą, mineralinę kosmetiką – MANILLA rekomenduoja išbandyti MÁDARA organišką dekoratyvinę kosmetiką, kurios naudojamos sudedamosios medžiagos yra 95% augalinės kilmės ir sertifikuotos pagal ECOCERT & Cosmos standartą. MÁDARA kosmetikoje nėra parabenų, silikonų, sinteninių dažiklių ir dirbtinių kvapiųjų medžiagų bei daugelio kitų, klasikinėse dekoratyvinės kosmetikos priemonėse naudojamų kenksmingų medžiagų, kurios gali turėti įtakos žmogaus sveikatai.

Minėta odos priežiūra prieš dekoratyvinę kosmetiką yra be galo svarbi, tačiau vertėtų nepamiršti pasirūpinti oda ir po makiažo. Miego metu vyksta regeneracijos procesas, kuomet mūsų oda atsinaujina, tad tinkamai nenuvalytas, nepašalintas makiažas gali užkimšti veido poras bei stipriai pakenkti odos būklei. 

VEIDO ODOS PRIEŽIŪRA PO MAKIAŽO:

1. Svarbiausias žingsnis yra švelniai ir švariai nuvalyti makiažą. Tam tinka NUDITUM micelinis vanduo, po kurio vėlgi reikėtų naudoti konkrečiam odos tipui tinkantį prausiklį – siekiant pašalinti visus makiažo likučius ir užkirsti kelią porų užsikimšimui. Sausai odai, kurią kankina tempimo jausmas, šerpetojimai – rekomenduojame SILENTIUM linijos sviestinį makiažo valiklį, kuris puikiai nuvalys makiažą, pamaitins odą ir suteiks aksominio švelnumo. Norint pašalinti aliejinio produkto likučius – atlikite double-cleansing (dvigubo prausimo) procedūrą, kuriai puikiai tiks NUDITUM putos.

Makiažo valymas, silentium sviestinis valiklis

2. Švariai pašalinus makiažą, toliau seka įprasta veido priežiūros rutina – tonizavimas, drėkinimas serumais bei kremais/emulsijomis.

3. Kadangi makiažas išsausina mūsų veido odą, ypatingai svarbu atstatyti drėgmės balansą, o tam efektyviausias sprendimas - lakštinės bei įvairios kreminės veido kaukės, kurios intensyviai drėkina ir atgaivina veido odą. MANILLA rasite platų veido kaukių pasirinkimą, tad rinkitės priklausomai nuo odos tipo bei jos būklės. Sausiaodėms rekomenduojame SILENTIUM linijos, o mišrios bei riebios odos savininkėms puikiai tiks UNISON bei SOLUTIO

Taigi, svarbu nepamiršti, kad tiek prieš, tiek po makiažo yra svarbu investuoti į kokybiškas veido odos priežiūros priemones, kurios užtikrina ilgalaikę sveikos odos būklę, apsaugo nuo tolimesnių odos problemų susidarymo bei leidžia odai puikiai atrodyti tiek su makiažu, tiek be jo. 

← Ankstesnis straipsnis Naujesnis straipsnis →