TOP 3 patarimai, kaip pašalinti inkštirus

TOP 3 patarimai, kaip pašalinti inkštirus

Kas yra inkštirai?

Tai yra dėl daugybės priežasčių galėjusi užsikimšti pora – dažniausiai dėl ląstelės atplaišų, dėl per didelio kiekio išskiriamo sebumo, aplinkos dulkių ar hormonų disbalanso. Tai yra normali odos reakcija – poros „duobutė“ nėra tinkamai išvaloma, todėl užsikemša. Inkštirai dažniausiai būna juodi, kadangi dalį jų sudaro riebalai, kurie oksiduojasi ir ilgainiui patamsėja.

Taigi kaip jų efektyviai atsikratyti?

Pateiksime keletą patarimų, kaip kuo greičiau susidoroti su šia dažnam pasitaikančia problema.

1-asis patarimas. PROFESIONALŲ PAGALBA.

Niekada nėra padėties be išeities ¬– o išeitį geriausiai ir greičiausiai gali rasti profesionalūs savo srities specialistai. Inkštirų, spuogų ir komedonų problemą efektyviausiai spręsti padeda vizitai pas kosmetologus, kurie turėtų būti planuojami bent 1-2 kartus per metus tam, jog būtų atlikti veido valymo kursai rūgštinėmis priemonėmis. Nors daugelį procedūrų galime atlikti namie, kosmetologijos kabinete bus parinktas geriausias sprendimo būdas ir „padėti“ teisingi pagrindai tolimesniam priemonių naudojimui namuose, kas toliau mus priveda prie antrojo šio blogo patarimo.

2-asis patarimas: RUTINA.

Veido odos priežiūroje stebuklų nebūna – per vieną dieną šios problemos atsikratyti visam laikui yra tiesiog neįmanoma. Nenusiminkite, per tam tikrą laiką, naudojant teisingas priemones ir atliekant tam tikras procedūras – porų kimšimosi reakciją galite sumažinti – valyti jas teks rečiau, o vaizdas veidrodyje tikrai nenuvils. Taigi, odos priežiūros rutina tiek ryte, tiek ir vakare turėtų tapti įpročiu, todėl norint turėti gražią odą teks paplušėti. Pirmasis žingsnis – kruopštus odos valymas, o tam padės tokios priemonės kaip SOLUTIO linijos prausiklis, kurio sudėtyje yra net 2% koncentracijos salicilo rūgšties ir kuris padeda efektyviai išvalyti poras. Po prausimo yra tiesiog būtina naudoti toniką, kuris sureguliuos pH ir padės geriau įsisavinti vėliau naudojamus produktus – serumus ir kremus bei emulsijas, tačiau negalima pamiršti, jog priemonės turi būti kuo lengvesnės tekstūros, nekemšančios porų. Rekomenduojame naudoti SOLUTIO linijos drėkinantį serumą, kuris mažina sebumo ir odos riebalų perteklių bei vakarais pasitepti SOLUTIO emulsija su beta salicilo rūgštimi, kuri padės valyti poras ir užkirs kelią naujų inkštirų, komedonų susidarymui. Galiausiai, bent kartą į 2 savaites reikėtų atlikti papildomus ritualus – pasilepinti SOLUTIO detoksikuojančia kauke, kurioje gausu veikliųjų medžiagų ir mineralų, kurie stiprina odą, sutraukia poras bei mažina bakterijų dauginimąsi. Apibendrinant, reguliari odos priežiūra ir tinkamas priemonių pasirinkimas tikrai padės išspręsti šią problemą bei turėti ilgalaikį rezultatą ir džiaugtis švaria bei švytinčia oda.

Visas minėtas SOLUTIO linijos priemones rasite čia: https://manilla.lt/solutio-valanti/


3-iasis patarimas: ODOS EKSFOLIACIJA.

Tai yra puikus būdas namų sąlygomis sunormalizuoti odos apykaitą ir išspręsti besikemšančių porų problemą – jas išvalyti ir gerokai sumažinti inkštirų atsiradimą. Rekomenduojame vieną kartą per savaitę nušveisti odą su NUDITUM linijos mechaniniu šveitikliu, kurio sudėtyje yra smulkios ricinos aliejaus granulės, kurios švelniai eksfolijuoja odos paviršių ir paruošia odą rūgštims, kad šios kuo geriau ir lengviau patektų į odą. Rūgštinei procedūrai rekomenduojame rinktis SOLUTIO kaukę, kuri dėka AHA rūgščių eksfolijuoja ne tik paviršiaus ląsteles, tačiau valo ir pačias poras, komedonus ir inkštirus, kadangi beta hidroksi rūgštis skverbiasi gilyn į porą, tirpsta riebaluose ir pašalina nešvarumus. Po šios procedūros idealiai tiks įvairios kaukės su baltuoju moliu, pavyzdžiui , kadangi šio tipo kaukė užveria poras ir suteikia skaisčios, tolygios veido odos efektą.

Visas MANILLA kaukes bei šveitiklius rasite: https://manilla.lt/kaukes-ir-sveitikliai/


O ką daryti, jei oda yra jautri, ar galima ją šveisti?

Odą šveisti yra privalu nepriklausomai nuo odos tipo, tačiau būtina pritaikyti atitinkamas ir ypatingai jautriai odai tinkamas kosmetikos priemones. Vaisių rūgštys, kurios dar kitaip vadinamos poli hidroksi rūgštimis, yra labai panašios į AHA rūgštis (apie kurias skaitykite praėjusiame blog‘o įraše), tačiau vaisių rūgštys yra ypatingos tuo, jog jų molekulės yra labai didelės ir neskvarbios ¬– neirituojančios odos. Jos puikiai tinka šveisti būtent jautrią odą, o tokių rūgščių pavydžiai yra gliukono laktonas ir laktobioninė rūgštis, o kosmetologai jums taip pat gali pasiūlyti procedūras su migdoline bei azelaino rūgštimis.


Taigi, jei norite turėti švarią ir lygią odą be inkštirų, arba kitaip be užsikimšusių porų, rekomenduojame laikytis 3 patarimų, kurie padės pašalinti odos problemas bei tuo pačiu užkirs kelią jų susidarymui – konsultacijos su specialistu, kasdienė odos priežiūros rutina ir ekfoliacija – tik trys žingniai, kurie leis labiau pasitikėti savimi ir atskleisti savo tikrąjį grožį.

← Ankstesnis straipsnis Naujesnis straipsnis →