Paakių oda. Kaip ja pasirūpinti?

Paakių oda. Kaip ja pasirūpinti?

Nors akys yra langas į sielą, tačiau paburkę, patamsėję paakiai ar raukšlelės prie akių aptemdo vaizdą. Paakių oda yra ypatinga ir itin jautri kūno vieta, kuriai reikia išskirtinio dėmesio ir priežiūros, tačiau ji yra dažnai pamirštama.

Kuo ypatinga paakių odą?

Aplink akis esanti sritis yra viena ploniausių ir jautriausių kūno vietų. Dėl to būtent čia išryškėja pirmieji senėjimo požymiai, pavyzdžiui, smulkios raukšlelės.

Kodėl? Akių srities oda neturi tiek riebalų liaukų ir kolageno, kiek likusi veido ir kūno oda, todėl ji labiau linkusi sausėti, šerpetoti, greičiau pasimato raukšlės.

2015 m. rugsėjį žurnale Clinical Anatomy paskelbtame tyrime padaryta išvada, kad odos sritys, kuriose yra mažiau riebalinių liaukų, yra mažiau tankios ir labiau linkusios į raukšles, todėl vadinamosios varnos kojos tampa tokia dažna problema.

Patiriant kasdieninį stresą, nuovargį ir įtampą pasireiškia ir kitos paakių odos problemos, taip vadinamieji maišeliai po akimis ar patamsėję ratilai. Norint turėti gražią veido odą patariama pradėti rūpintis paakių oda sulaukus 20 metų.

Pajuodę paakiai. Ką daryti?

Dažniausiai tamsūs ratilai aplink akis yra susiję su miego trūkumu, tačiau kartais jais nepavyksta atsikratyti, net jei kasdien miegate 8 valandas. Taip yra todėl, kad tamsūs ratilai turi genetinį komponentą. Tad kaip kovoti su pajuodusiais paakiais? Nors visiškai juos panaikinti gan sudėtinga, visgi yra veiksmingų kosmetikos priemonių, kurių sudėtyje yra kofeino arba vitamino K, galinčių padėti suaktyvinti kraujotaką ir pašviesinti ratilus.

Kaip prižiūrėti paakių odą?

1. Pradėkite rūpintis paakių oda.
Paakių oda yra jautriausia veido sritis, kuria dažnai pamirštama pasirūpinti. Visgi, jai ypatingai reikalinga drėgmė, tad svarbu pasirinkti drėkinantį kremą, kuris galėtų lengvai prasiskverbti ir tinkamai pasirūpinti šia odos sritimi.

2. Nepasikliaukite įprastu veido drėkinamuoju kremu.
Veido serumų ir drėkinamųjų kremų sudėtyje gali būti veikliųjų medžiagų, pavyzdžiui, retinoidų, kurių koncentracija yra per stipri paakių odai, tad gali ją sudirginti.

3. Rinkdamiesi paakių kremą, rinkitės aktyviąsias medžiagas.
Paakių odai geriausia rinktis kremą, kurio sudėtyje yra antioksidantai (vit. C, B3) ir retinoidas. Paakių kremai kuriami specialiai naudojant mažesnę retinoido koncentraciją, siekiant išvengti odos sudirginimo rizikos.

4. Pasilepinkite paakių kaukėmis.
Reguliariai naudojamos paakių kaukės ne tik maloni ir atpalaiduojanti namų SPA procedūra ir laikas sau. Paakių kaukės taip pat gali padėti stangrinti odą, sumažinti paakių paburkimą, nuovargio požymius, tamsius ratilus, smulkių linijų ir raukšlių (dar vadinamų varnų pėdomis) atsiradimą. Paakių kaukės taip pat drėkina ir puoselėja odą, tad kys atrodo šviesesnės ir energingesnės

5. Pasirūpinkite miego kokybe.
Miegokite ne mažiau kaip 8 val. per parą. Rekomenduojamas pagalvės aukštis ne daugiau kaip 5 cm. Miegojimas ant pernelyg aukštos pagalvės gali sutrikdyti galvos kraujagyslių kraujotaką, o tai tiesiogiai veikia paakių odą. Rinkitės švelnius pagalvių užvalkalus, kurie nedirgintų veido odos.

6. Nepatingėkite kaskart kruopščiai nuvalyti nuo veido ir akių makiažą
Valydamos makiažą nuo akių stenkitės kuo mažiau jas trinti. Rinkitės švelnų, nesausinantį makiažo valiklį ar valomąjį pienelį ir švelniai nuvalykite odą drėgnu vatos tamponėliu;

7. Mankštinkite veido raumenis.
Išbandykite veido mankštą (angl. “Face Fitness”), kuri stangrina, mažina raukšles, gerina veido raumenų tonusą bei odos elastingumą. Jūsų veido oda atrodys jauniau ir sveikiau. 

← Ankstesnis straipsnis Naujesnis straipsnis →