SVEIKAS ir NATŪRALUS įdegis. Įmanoma?

SVEIKAS ir NATŪRALUS įdegis. Įmanoma?

Saugus įdegis su natūraliais įdegio aliejais 

 

Kad ir kaip norėtųsi šokoladinio įdegio čia ir dabar, tačiau siekiant įdegti natūraliai, teks pagulėti mėgaujantis saulės voniomis. Manoma, jog saikingas deginimasis yra sveika, kadangi saulė skatina vitamino D gamybą. O taip pat įdegusi oda atrodo lygesnė, stangresnė ir patrauklesnė. Siekiant įgauti kuo tolygesnį įdegį, tam naudojami įdegį skatinantys aliejai.

 

Kas yra natūralūs įdegio aliejai?

 

Natūraliais įdegio aliejais laikomi tokie aliejai, kurių sudėtis yra paremta augalinės kilmės ingredientais. Itin dažnai natūralių aliejų sudėtyje aptinkamas kokoso aliejus. Kai kurie natūralūs įdegio aliejai yra tiesiog paprasti aliejai, tačiau odai daug naudingesni ir veiksmingesni yra aliejai, praturtinti įvairiais ingredientais.

 

Įdegį skatinančių natūralių aliejų nauda

 

Natūralūs deginimosi aliejai ne tik padeda greičiau įgauti norimą įdegio atspalvį, tačiau taip pat ir turi itin teigiamą poveikį odai.

 

Sveikas odos švytėjimas. Vienas iš didžiausių natūralaus įdegio aliejų privalumų yra tai, jog jie sustiprina įdegį ir suteikia odai sveiko švytėjimo. Dažnai natūralūs įdegį skatinantys aliejai yra praturtinti odai itin naudingu vitaminu E, todėl oda yra maitinama ir minkštinama. Be to, tokiuose aliejuose yra daugiau antioksidantų, kurie gali sumažinti laisvųjų radikalų žalą.

 

Drėkinimas. Natūralūs įdegio aliejai taip pat palaiko odos drėgmę, todėl ji neatrodo sausa ir pleiskanojanti. Tokie aliejai itin naudingi sausą odą turintiems žmonėms. Natūralūs deginimosi aliejai paprastai nėra riebūs, o natūralūs ingredientai įsiskverbia giliai į odą.

 

Odos senėjimą stabdantis poveikis. Dėl vitaminu E praturtintos sudėties, kuris apsaugo odą nuo kenksmingų laisvųjų radikalų, galinčių pažeisti odos kolageną ir elastiną, natūralūs įdegio aliejai taip pat gali padėti sulėtinti odos senėjimo procesą ir padaryti ją jaunatviškesne.

 

Kaip naudoti natūralų deginimosi aliejų?

 

Natūralų įdegį skatinantį aliejų naudoti itin lengva – jį reikia tik paskirstyti ant odos ir švelniai įmasažuoti. Natūralūs įdegio aliejai dažniausiai lengvai įsigeria ir nepalieka lipnumo ar riebumo pojūčio.

 

Visgi, kad ir koks nuostabus bei naudingas odai yra natūralus deginimosi aliejus, svarbu, jog oda būtų apsaugota nuo žalingų UV spindulių. Būtent dėl šios priežasties, prieš tepantis įdegį skatinančiu aliejumi privalu odą patepti SPF apsauginiu kremu nuo saulės. Įsigėrus SPF kremui, jau galima naudoti deginimosi aliejų. Siekiant efektyviausio rezultato, šis procesas turėtų būti kartojamas kiekvieną kartą pakartotinai tepantis SPF kremu.

 

Natūralūs MANILLA įdegio aliejai

 

MANILLA natūralų įdegį skatinantis deginimosi aliejus ODORE

Daugelio jaus spėtas pamilti MANILLA natūralų įdegį skatinantis deginimosi aliejus ODORE yra puiki priemonė vasarą drėkinti ir maitinti kūno odą. Šis įdegį skatinantis aliejus tinka visų tipų odai ir yra praturtintas kūno odos sveikai būklei itin svarbiais antioksidantais – vitaminais A ir E.

 

Šio natūralaus MANILLA įdegio aliejaus sudėtis yra papildyta lazdyno riešutų aliejumi, kuris yra puikus emolientas, turtingas odą maitinančia ir puoselėjančia mononesočiąja oleino rūgštimi. Vienas iš daugelio MANILLA natūralaus įdegį skatinančio aliejaus pranašumų yra tai, jog įdegį skatinantis aliejus taip pat padeda sureguliuoti odos riebalų pusiausvyrą.

 

Dėka natūralios ir ekologiškos kvapiosios medžiagos, patepus odą įdegio aliejumi, ji kvepia švelniu riešutų, kokoso ir šokolado aromatu. Taip pat MANILLA įdegį skatinantis aliejus puikai drėkina odą, o būdamas itin lengvos konsistencijos, greitai įsigeria ir nekemša porų. Taip pat, tinka visų tipų odai.

 

Kuo ypatingas žėrintis MANILLA deginimosi aliejus?

 

MANILLA žėrintis deginimosi aliejus su mikrodumblių ekstraktu, skvalanu ir lazdyno riešutų aliejumi SAULĖ DELNUOSE

Natūralus MANILLA žėrintis deginimosi aliejus su mikrodumblių ekstraktu, skvalanu ir lazdyno riešutų aliejumi SAULĖ DELNUOSE, kurį mielai vadiname tiesiog Žėručiu, yra daugelio dievinamas vasaros odos priežiūros produktas.

 

Šis itin greitai susigeriantis natūralus MANILLA įdegio aliejus ne tik paryškindamas odos atspalvį jai suteikia švelnų rusvumą, tačiau smulkaus mineralinio žėručio dėka gaunamas ir itin subtilus odos švytėjimo efektas. Taip pat, deginimosi aliejus tinka visų tipų odai.

 

Naudojant Žėrutį, įdegis yra tolygesnis, o oda yra maitinama bei drėkinama. Įdegį skatinantis aliejus taip pat papildytas odai vasarą svarbiu antioksidantu – vitaminu A bei lazdynų riešutų aliejumi. Pasitepus odą šiuo natūraliu įdegio aliejumi, oda dvelks itin maloniu mandarinų-nugos aromatu.

 

SVARBU! Prieš kiekvieną Žėručio naudojimą būtina jį stipriai suplakti!

 

MANILLA natūralūs įdegį skatinantys aliejai puikiai tinka tiek vykstant į keliones į šiltuosius kraštus, tiek prasidėjus vasaros sezonui.

 

Saugus įdegis su SPF kremais

 

Saulėtomis ar net kiek apniukusiomis dienomis apsaugą nuo saulės svarbu naudoti tiek suaugusiems – moterims ir vyrams – tiek ir vaikams. Vaikai dažnai lauke praleidžia daug daugiau laiko nei suaugusieji, o jų oda yra plonesnė ir jautresnė, todėl itin svarbu ir vaikų odą apsaugoti nuo UV spindulių žalos, naudojant SPF kremus nuo saulės.

 

Kodėl vasarą svarbu naudoti SPF?

 

Ypatingai vasarą padidėja grėsmė, jog odą paveiks kenksmingi UV spinduliai. Jei oda nėra niekuo apsaugota, gali grėsti:

 

- odos nudegimas;

- priešlaikinis raukšlių atsiradimas;

- odos ligų, tokių kaip rožinė, paūmėjimas;

- odos vėžio rizikos padidėjimas.

 

SPF apsauginių kremų nuo saulės nauda odai

 

Visų pirma, SPF kremai nuo saulės apsaugo odą nuo nudegimų bei mažina kapiliarų sutrūkinėjimo ir susirgimo odos vėžiu riziką. Taip pat, SPF kremai padeda apsisaugoti nuo odos kolageno ir jungiamųjų audinių pažeidimo, dėl kurio oda praranda elastingumą ir atsiranda raukšlių.

 

SPF kremai neretai ne tik apsaugo odą nuo UVA spindulių, tačiau pasižymi ir odai naudingais elementais:

 

- vitaminais C ir E, kurie neutralizuoja laisvųjų radikalų poveikį ir stabdo odos senėjimą;

- pantenoliu (vit. B5) bei raminančiais ingredientais, kurie lengvina nudegimo simptomus.

 

Kaip išsirinkti tinkamą odos apsaugą nuo saulės?

 

Jei neįmanoma išvengti atvirų saulės spindulių, pagrindine odos apsaugojimo priemone tampa SPF (apsaugos nuo saulės faktoriaus) kremai.

 

Skaičius, einantis po SPF, parodo, kiek kartų ilgiau galite mėgautis saule apsaugoti nuo UVB spinduliuotės, kuri veikia išorinį odos sluoksnį ir lemia didžiąją dalį nudegimų saulėje ir odos vėžio atvejų. 

 

Taigi, jei karštą dieną jūsų oda nudegtų per 20 minučių, tai naudojant SPF30 apsaugos nuo saulės kremą, ji nudegs per 30x ilgesnį laiką – 10 valandų. Visgi, tai nereiškia, jog pasitepus ryte, oda liks apsaugota visą dieną. SPF kremą nuo saulės reikia pakartotinai tepti dienos eigoje, nes jis nusitrina liečiantis į drabužius, nusiplauna maudantis.

 

Ar SPF50 nuo saulės apsaugo geriau nei SPF30?

 

Daugiau nėra geriau!

 

SPF15 apsauginis kremas nuo saulės filtruoja 94% saulės spindulių. 

SPF30 apsaugo kūną nuo 97% kenksmingų UV spindulių.

SPF50 – nuo 98%. 

 

Visgi, SPF 50 yra žymiai brangesnis, tad verčiau rinktis SPF 30 kremą, kuris apsaugo vos 1% mažiau.

 

Puikus pasirinkimas už itin gerą kainą kūno apsaugai nuo saulės yra MANILLA apsauginis SPF30 kremas veidui ir kūnui ODORE, papildytas odai svarbiais antioksidantais – vit. C ir vit. E.

 

Norintiems apsaugoti nuo saulės veido odą, MANILLA siūlo apsauginį kremą veidui SPF30 ODORE, kuris papildytas antioksidantų kompleksu, suteikia natūralią apsaugą nuo kenksmingų UVA ir UVB saulės spindulių.

 

Daugiau apie apsauginius kremus nuo saulės bei SPF filtrus skaitykite čia.

 

Kiti svarbiausi kosmetikos produktai odai vasarą.

 

Vėsinantis alavijo gelis su hialuronu | ODORE

Kūno odos vėsinimas. Kartais neišeina išvengti odos nudegimų, tad tenka skubiai ieškoti, kaip padėti atvėsinti odą. Tam puikiai tiks MANILLA vėsinantis alavijo gelis su hialuronu ODORE arba vėsinanti alavijo dulksna ODORE, padedantys nuraminti odą bei atstatyti prarastą drėgmę. Šie produktai taip pat itin puiki priemonė raminti odą įkandus uodams.

 

Kūno odos drėkinimas. Vasarą itin svarbu drėkinti ne tik veido, bet ir viso kūno odą. Po deginimosi odą aprūpinti drėgme itin puikiai tinka sausi aliejai. Greitai susigeriantys ir lipnumo ar riebumo jausmo nepaliekantys MANILLA sausieji aliejai, yra dviejų nuostabių aromatų: pašėlusių uogų ir pašėlusių ledinukų.

 

Veido odos drėkinimas dienos metu. Karštomis dienomis ar leidžiant laiką kondicionuojamose patalpose itin sunku palaikyti odos drėgmę bei gaivumą. Dėl to, puiki išeitis – MANILLA veido tonikas su levandų ekstraktu NUDITUM. Šią alavijo sultimis ir agurkų ekstraktu papildytą dulksną galima naudoti kelis kartus per dieną, norint palaikyti odos gaivą ir drėgmę dienos eigoje.

 

Mėgaukitės vasaros saule saugiai, nepamiršdami SPF kremo, odos drėkinimo bei maitinimo, ir džiaukitės savo tobulu natūraliu įdegiu su MANILLA!

 

← Ankstesnis straipsnis Naujesnis straipsnis →