KOFEINAS KOSMETIKOJE

KOFEINAS KOSMETIKOJE

Dermatologai ir kosmetologai taip pat įžvelgia daugybę kofeino panaudojimo galimybių kosmetikoje. Tad kuo gi kofeinas naudingas odai?

Kofeinas gerina ląstelių medžiagų apykaitos procesus. Tai labai svarbi mūsų odos priežiūros dalis, nes visos siekiame būti gražiomis ir pristabdyti laiką…

Kosmetinis kofeinas ☕ – tai alkaloidas, randamas kavos pupelėse, arbatmedžio lapuose, kolamedžio riešutuose, bei paruoštas dermatologiniams tikslams – tai bekvapiai, vandenyje tirpūs kristalai.

Kosmetiniais tikslais kofeinas dažniausiai naudojamas kosmetikai, skirtai mikrocirkuliacijai gerinti ir odos pigmentui skaidyti - patamsėjusiams, paburkusiams paakiams šviesinti ir celiulitui gydyti.

Kava ☕– tai ne vien kofeinas. Jos sudėtyje yra daug linolo rūgšties, kuris būtinas odos lipidiniam barjerui formuotis.

Kuo kofeinas ypatingas? Kosmetinio kofeino molekulės yra pakankamai mažos ir tam tikrų medžiagų pagalba prasiskverbia per odos apsauginį (epidermio) barjerą, ko negali dauguma kitų kosmetikoje naudojamų biologiškai aktyvių medžiagų.

Kosmetinio kofeino nauda:

- Stimuliuoja kraujotaką, odos kapiliarų mikrocirkuliaciją – greitinama medžiagų apykaita, padeda odai “apsivalyti”;

- Sumažina raudonį, mažina paburkusius paakius ir balina juodus ratilus po akimis, kurie dažniausiai atsiranda dėl uždegimo ir tos pačios prastos kraujo cirkuliacijos, sulėtėjusios kraujotakos;

- pasižymi antioksidancinėmis savybės – saugo odą nuo UV spindulių ir lėtina fotosenėjimo procesus;

- anticeliulitinė funkcija – šis alakloidas stimulioja riebalų degradaciją (irimą) skatindamas vykti lipolizę ir stimuliuoja limfos cirkuliaciją;

MANILLA sukūrė UNISON linijos veido emulsiją su kofeinu, hialurono rūgštimi ir niacinu - vienais mėgstamiausių ingredientų naudojamų kosmetikoje.

Tai užburianti energizuojanti emulsija, kuri yra aksominės tekstūros, akimirksniu susigeria ir palieka tik švelnų lyg pienės pūko pojūtį... Emulsija su kofeinu, kavos ekstraktu, guarana, hialurono rūgštimi bei niacinu (vit. B3), skirta normaliai-mišriai veido odai, kuri yra praradusi tonusą - papilkėjusi, nebešvytinti, praradusi skaistumą. Šis produktas intensyviai drėkina giliuosius odos sluoksnius (hialurono dėka), bet visa jo esmė slypi natūraliame augaliniame kofeine. Kosmetikoje kofeinas naudojamas dėl stangrinamųjų ir skatinančių medžiagų apykaitą savybių. Jis akyvina odos kraujotaką, todėl tonizuoja ją, padeda pašalinti susikaupusį vandenį, kartu su niacinu (vit. B3) skaistina odą, mažina maišelius bei tamsius ratilus po akimis. Ilgainiui oda ima švytėti, įgauna stangrumo, energijos, sveiką atspalvį. Sudėtyje esantys chia sėklų bei lazdyno riešutų aliejai maitina, o alijošius ir hialuronas - drėkina odą. Skanaus! ☕

 

Naudojimas: tepti ant švarios veido odos ryte ir vakare, švelniai sukamaisiais judesiais įmasažuoti (jei norite matinio odos efekto - tepti ant drėgnos odos, sudrėkintos hidrolatu ar tiesiog distiliuotu vandeniu).

← Ankstesnis straipsnis Naujesnis straipsnis →