Veido prausimas: kaip ir kuo praustis, kad oda būtų švari ir švytėtų?

Veido prausimas: kaip ir kuo praustis, kad oda būtų švari ir švytėtų?

Veidas – viena daugiausiai priežiūros reikalaujančių kūno vietų. Taip yra todėl, kad veido oda yra plonesnė, linkusi greičiau senti, be to, ją kasdien veikia daugybė aplinkos veiksnių (saulės spinduliai, dulkės, vėjas, taršą, kondicionuojamas oras ir pan.). Būtent dėl šių priežasčių veido odai turime skirti ypatingą dėmesį. Tinkama jos priežiūra susideda iš įvairių etapų, o vienas esminių – prausimas. Atrodytų, šis veiksmas yra toks natūralus, kad visos turėtume išmanyti, kaip tą tinkamai daryti. Tačiau tikroji tiesa toli gražu nėra tokia – pasirodo, labai didelė dalis dailiosios lyties atstovių veidą prausia netinkamai. Na, o kai oda nėra pakankamai švari, tuomet  apie tobulą jos išvaizdą lieka tik svajoti. Tad pats metas susipažinti su veido prausimo subtilybėmis.

Vanduo – svarbiausias elementas

Išpopuliarėjus miceliniam vandeniui, valomiesiems pieneliams bei losjonams, daugelis merginų bei moterų pamiršta tikrąją vandens galią – būtent jis, tinkamos temperatūros, gali tinkamai nuplauti ir atgaivinti mūsų veido odą. Per dieną ant mūsų odos susikaupia daugybė įvairiausios kilmės nešvarumų, kuriuos būtina kokybiškai pašalinti, priešingu atveju rizikuojame stipriai pakenkti. Savaime suprantama, siekiant efektyviausių rezultatų, yra būtina naudoti ir jūsų veido odai tinkančias prausimosi priemones, tuo tarpu micelinis vanduo ar valomasis pienelis gali tapti papildomais sprendimais. Odai, kuri nėra tinkamai nuprausiama, ilgainiui praranda švytėjimą, puikią išvaizdą, skaistumą, stangrumą, nekvėpuoja, gali  kilti uždegimai.

Bendro pobūdžio patarimai

Prausti odą ryte ar vakare? Tai – vienas svarbiausių klausimų. Siekiant užtikrinti visišką veido odos švarą, reikėtų nepamiršti, kad ji turėtų būti prausiama tiek ryte, tiek vakare. Atėjus vakarui, prausdamos veido odą, pašalinsime visus per dieną susikaupusius  nešvarumus bei makiažo likučius, tuo tarpu rytmetinis ritualas ne tik pašalins miego metu susikaupusius nešvarumus, riebalus, bet ir atgaivins, suteiks energijos. Tinkamiausias prausti yra kambario temperatūros vanduo – pakankamai šiltas, kad pašalintumėte nešvarumus ir prausimosi priemonių likučius, bet ir ne per karštas,  kad neišsausintumėte odos. Prieš prausiantis, pirmiausia kruopščiai nusiplaukite rankas šiltu vandeniu bei muilu – priešingu atveju rizikuojate visas ant rankų esančias bakterijas perkelti ant veido odos. Nepamirškite nuvalyti ir makiažo. Jei reikia, suriškite plaukus. Sudrėkinkite veidą, švelniais sukamaisiais judesiais valykite veidą pasirinkta priemone, o vėliau – nuskalaukite. Nuprausus veidą, galima apšlakstyti vėsiu vandeniu – tai užvers veido poras ir suteiks energijos. Po prausimosi labai svarbus momentas yra atstatyti odos pH pasirinktu toniku. Vandentiekio vanduo yra šarminis, o odos pH - lengvai rūgštinis. Todėl norint sumažinti sausumo, tempimo pojūčius bei apsaugoti odą nuo mikropažeidimų, būtina atstatyti odos pH balansą. Tam puikiai tinka natūralaus alavijo pagrindu pagaminti tonikai (pvz. Manilla veido tonikas su alavijais,agurkų ekstraktu ir levandų vandeniu).

Kokias prausimosi priemones rinktis?

Nors vanduo yra labai svarbus tirpiklis, siekiant visiškos švaros bei gaivaus spindesio reikėtų nepamiršti ir prausimosi priemonių. Ką rinktis? Šiandien jų pasiūla yra iš tiesų įspūdinga. Jokiu būdu neplaukite veido muilu – jis nepritaikytas veido odai, pernelyg ją sausina. Prausimosi priemonės, kuriose yra alkoholio, taip pat netinka – toks pasirinkimas pernelyg agresyvus. Venkite ir tų, kuriose gausu sintetinių medžiagų, dirbtinių kvapiklių – tai gali suerzinti jautrią odą. Puikus pasirinkimas – naujasis Manilla putojantis veido prausimosi putos | NUDITUM , kuriame yra bazilikų ekstrakto ir D-pantenolio. Tai – medžiagos, pasižyminčios jauninančiu bei priešuždegiminiu poveikiu, kurios tonizuoja, drėkina, minkština odą. Baziliko ekstraktas skatina odos atsinaujinimą, ramina, gydo įtrūkimus, stimuliuoja kolageno gamybą, turi antioksidantinių savybių.

Prauskite veidą tinkamai, pasitelkusios geriausios kokybės prausimosi priemones – oda jums už tai padėkos džiugindama sveika išvaizda, gaivumu bei švytėjimu.

 

Gyd. Rūta Merkytė - Elekšienė

← Ankstesnis straipsnis Naujesnis straipsnis →