Kaip tinkamai prižiūrėti vaikų odą?

Kaip tinkamai prižiūrėti vaikų odą?

Kasdienė odos priežiūra:

Kalbant apie vaikučių odos ypatybes, atsižvelgiant į odos paviršiaus ir svorio santykį, vaiko odos plotas yra du-tris kartus didesnis negu suaugusiojo. Būtent todėl kosmetikos priemonės į vaiko odą įsigeria lengviau. Sparčiau sugeriama drėgnose zonose (sauskelnių dengiama oda), raukšlėse ir pažeistose odos vietose. Saugant gležną vaikučių odą, kuri dar nesugeba išmokti prisitaikyti prie aplinkos veiksnių pati, reikia naudoti tinkamas drėkinamąsias priemones, kurios atitinka saugumo ir toleravimo standartus. Jeigu vaikučio oda yra normali, nelinkusi pleiskanoti, kiekvieną dieną naudokite drėkinamąjį pienelį ar kremą, kuris pamaitintų ir apsaugotų odą. Sausesnei odai rinkitės stipriai maitinantį riebų kremą, kuris atkurs barjerinę odos funkciją ir iš karto suteiks komforto pojūtį. Čia į pagalbą pasitelkti galima kūno sviestelį ar kitokį, riebesnės konsistencijos kremą, kuris pasižymėtų maitinamuoju poveikiu, užtikrintų komfortą ir dar geresnę apsaugą nuo išorinių, stresą keliančių veiksnių. Nepamirškite, jog tepdami kremą ypatingą dėmesį skirkite jautriausioms vietoms: veidui, lūpų kontūrams, sauskelnių sričiai ir visoms raukšlėms. 

Kūnui ir plaukams:

Mažylį nuprauskite itin švelnia valomąja priemone, kuri nepažeistų vaiko odos apsauginio sluoksnio ir nedirgintų akių. Odą nusausinkite lengvai tapšnodami.

Vaikui galvos odą ir plaukus reikia plauti kas dvi, tris dienas. Rinkitės švelnų šampūną, kuris nedirgintų akių ir puoselėtų odą. Švelniai išskalaukite mažyliui plaukus. Įsitikinkite, kad vanduo tinkamos temperatūros, o srovė ne per stipri. Vyresniems vaikams galite naudoti nenuskalaujamą plaukų kaukę nuo vėlimosi – tada formuoti plaukus bus lengviau. Kaskart po maudynių mažylio odą pridrėkinkite ir pamaitinkite.

Į ką kreipti dėmesį, renkantis kosmetikos priemones?

Jei kosmetika reikalinga vaikams iki trejų metų, reikėtų rinktis specialią, vadinamąją dermokosmetiką, kuri skirta būtent tokio amžiaus mažyliams. Tokioje kosmetikoje nebus kvapų, dažančių medžiagų, parabenų, su ja paprastai yra atliekami didesnės ar mažesnės apimties klinikiniai tyrimai. Budresniems reikėtų būti, jei kosmetikos sudėtyje yra aštrių kvapų ar propolio, jazminų, levandų, mėtų, arbatmedžio  ekstraktų, tai gali būti medžiagos galinčios dažniau alergizuoti.

Kosmetikoje venkite tokių medžiagų kaip:

- Mineralinis aliejus, Mineral Oil (Paraffinum Liquidum) – naudojamas visų tipų kremuose masažiniuose aliejuose, tai yra pagrindinė „vaikų aliejaus” medžiaga. Jos tikslas yra odos minkštinimas, riebinimas. Pigus naftos subproduktas, kuris padengia odą „nekvėpuojančiu” sluoksniu, sudaro komedonus (juoduosius taškus, uždegimus). Gali turėti policikliškųjų aromatizuotų angliavandenių (PHA), taip pat kancerogenai ir mutagenai. Kosmetikoje dažniausiai naudojamas, nes yra pigesnis nei augaliniai aliejai.

- Kūdikio odos pH yra neutralus, todėl labai svarbu jį tokį ir palaikyti, todėl reiktų vengti muilų, vonios pūtų bei prausiklių, kurių pH aukštesnis nei 7. Ypač atsargiai rinkitės atibakterinį muilą, jei iš viso tokio reikia, nes jis labiau suerzinti kūdikio odą nei padėti pagerinti jos būklę.

- Visose kūdikių prausimo priemonėse venkite: sodium lauryl sulfate, sodium palmate (muiluose), TEA-lauryl sulfate, cocamide DEA/MEA, potassium myristate.

Atsižvelgdami į aukščiau minėtus faktus, MANILLA sukūrė pirmąja LIBERI vaikų liniją. Linija buvo kurta ne tik remiantis mokslinėmis žiniomis bei dermatologiniais tyrimais, tačiau atsižvelgiant ir į praktinius mamų patarimus. Šioje srityje mums itin padėjo babyblog Sotera.  Sotera yra veikli mama bei tinkalaraštininkė, daugumai ji jau pažįstama iš savo renginių ciklo „Mamadienis“, kuriame kviečia mamytes susipažinti bei atvirai dalinasi savo patirtimi. 

Suvienijus mokslines žinias ir praktinę patirtį, LIBERI linijoje gimė 4 produktai: 

2in1 – ŠAMPŪNAS ir KŪNO PRAUSIKLIS: itin švelnios sudėties, maloniai putojantis, tačiau nesausinantis ir taip jautrios vaikučių odelės. Augaliniai ekstraktai padės pridrėkinti odą, o D – pantenolis mažins jos sudirgimus. Produktas yra bekvapis bei be dažiklių!

PLAUKŲ KAUKYTĖ: nepakeičiama draugė, padedanti iššukuoti nepaklusnias vaikučių kasas. Praturtinta liepžiedžių, vaistinių ramunių, medetkų ekstraktais bei glicerinu – mažina plaukų elektrinimąsi, D – pantenolis nuramina galvos odą, o organinis migdolų aliejus užtikrina plaukų švelnumą.

ALIEJUKAS: natūralus, bekvapis, vaikų kūno aliejus – nepakeičiamas drėkinant ir maitinant vaikučių odą! Aliejuko sudėtis yra praturtintas kokosų trigliceridais, alyvuogių skvalanu bei organiniu migdolų aliejumi, šie igredientai padės atstatyti natūralų apsauginį odos barjerą.

KŪNO SVIESTELIS: puikiai maitinantis, drėkinantis ir apsaugantis odelę. Sudėtyje esantis organinis sviestmedis bei migdolų aliejus padės pamaitinti bei atstatyti odelės balansą, na o liepžiedžių, vaistinių ramunių, medetkų ekstraktai ją nuramins.

Jeigu ir jūs esate mama, kuriai rūpi kuo natūralesnė bei sveikesnė kosmetika jūsų mažyliui– sekite šiame blogo įraše minėtas rekomendacijas bei išbandykite naująją LIBERI vaikų liniją.

← Ankstesnis straipsnis Naujesnis straipsnis →