Odos priežiūra VASARĄ + dermatologės patarimai

Odos priežiūra VASARĄ + dermatologės patarimai

Grėsmės odai vasarą

Vasarą, kai karštų, saulėtų dienų vis daugėja, odai tenka susidurti su vis daugiau iššūkių. Visų pirma, vasarą kardinaliai padidėja odos nudegimų rizika. Šie nudegimai, ar tiesiog net ir, regis, ne itin didelis UV spindulių kiekis, veikiantis neapsaugotą odą, gali sukelti odos pigmentaciją, melazmą, odos uždegimus, tokius kaip rožinė, paūmėjimą ar net padidinti riziką susirgti odos vėžiu. Taip pat, vasarą padidėja odos dehidratacijos rizika, dėl kurios gali atsirasti raukšlių, paūmėti aknė, oda gali pradėti pleiskanotis.

Kaip prižiūrėti odą vasarą?

Vasarą itin svarbi tinkama odos priežiūra, kai odą nuolat veikia saulė, dulkės bei odos riebalavimasis. Dėl šių priežasčių labai svarbu naudoti produktus, kurie ne tik būtų aktualūs vasarą, bet ir tiktų konkrečiam odos tipui.

Riebios odos priežiūra vasarą

Riebios odos tipo savininkai vasarą susiduria su didžiausiomis odos problemomis. Dėl karščio išsiskiria didesnis sebumo kiekis, tad oda tampa blizgi, perdėtai riebaluojasi. Viso to pasekme gali tapti atsirandantys spuogai.

Kokius produktus reikia naudoti vasarą riebiai odai?

Vasarą itin svarbu reguliariai valyti veido odą, naudojant odos tipui tinkantį prausiklį, kuris efektyviai valo ir ramina odą bei sutraukia poras. SOLUTIO aktyviai valantis veido prausiklis tūbelėje puikiai pašalina susikaupusius nešvarumus, tonizuoja odą bei padeda sureguliuoti sebumo išsiskyrimą.

Taip pat, norint pašalinti negyvas odos ląsteles bei nešvarumus, svarbu atnaujinti odą ją eksfolijuojant. Tai nereiškia, jog šveitiklį vasaros metu reikia naudoti kasdien, tačiau bent 1-2 kartus per savaitę. SOLUTIO poras sutraukianti veido kaukė yra puikus pasirinkimas, siekiant atnaujinti riebią odą.

Net ir riebi oda gali dehidratuoti, todėl vasaros laikotarpiu reikia aprūpinti ją drėgme. Renkantis kremus riebiai odai vasarą, svarbu atkreipti dėmesį, jog jie būtų lengvos tekstūros ir suteiktų matiškumo. Riebiai odai itin tinkantis pasirinkimas – SOLUTIO matiškumo suteikianti veido emulsija.

SOLUTIO linija riebiai, probleminei odai

Mišrios odos priežiūra vasarą

Mišri oda pasižymi dvilypiškumu. Jos savininkai susiduria su skirtingomis odos problemomis vienu metu, kai vietomis oda blizga, kemšasi poros, o kitur oda sausėja ir šerpetoja. Dėl to, vasarą itin svarbu apsaugoti odą ir naudoti ypač subalansuotas priemones.

 

Kokius produktus reikia naudoti vasarą mišriai odai?

Mišrios odos savininkams vasarą svarbu rinktis švelnius, gelinio pagrindo valiklius be alkoholio. Puikus prausiklio pasirinkimas mišriai odai – UNISON mišrios odos prausiklis.

Jog oda būtų aprūpinta naudingomis medžiagomis, svarbu naudoti riebumo ar lipnumo pojūčio nesukeliantį drėkinamąjį kremą, kuris taip pat odai suteiktų matiškumo. Itin lengvas veido odos drėkiklis mišriai odai – UNISON energizuojanti veido emulsija.

Vasarą labai svarbu drėkinti mišrią odą. Tam itin tinka matiškumo suteikiantys drėkikliai bei odą praturtinantys serumai. Puikiai drėgmę dienos eigoje atkurs UNISON matiškumo suteikiantis drėkiklis, o skirtingas mišrios odos sritis subalansuoti padės UNISON harmonizuojantis veido serumas.

UNISON linija. mišrios odos priežiūra vasarą.

Sausos odos priežiūra vasarą

Sausos odos savininkams karštomis vasaros dienomis itin pavojinga odos dehidratacija. Dėl šios priežasties, itin svarbu suderinta ir griežta odos rutina, papildyta svarbiausiais odos priežiūros produktais vasarą.

Kokius produktus reikia naudoti vasarą sausai odai?

Sausos odos savininkai vasarą turėtų rinktis valymui skirtus lengvus pienelius, kurie drėkintų ir švelniai valytų odą. Sausai odai itin tinkantis prausiklis – SILENTIUM valomasis veido pienelis. 

Vasarą sausai odai yra ypatingai svarbus drėkinimas, siekiant išvengti odos dehidratacijos. Odos drėgme efektyviai aprūpins SILENTIUM maitinantis veido kremas.

Taip pat, vasarą, kai itin sausa ir karšta, sausos odos priežiūros rutiną turėtų papildyti lengvi drėkinantys serumai, kurie nepalieka riebumo pojūčio. Sausos odos drėgmę vasarą aktyviai palaiko NUDITUM stangrinantis kolageno serumas.

SILENTIUM linija. Sausos odos priežiūra vasarą.

Normalios odos priežiūra vasarą

Normalia oda apdovanotieji nesusiduria su pernelyg didelėmis problemomis vasarą. Visgi, kaip ir bet kuriam tipui, vasarą normaliai odai gali grėsti dehidratacija, todėl, siekiant palaikyti sveiką odos būklę vasarą, svarbu naudoti tinkamus odos priežiūros produktus.

Kokius produktus reikia naudoti vasarą normaliai odai?

Siekiant išlaikyti išpuoselėtą normalaus tipo odą vasarą, svarbu rinktis lengvą, odos tempimo nepaliekantį, tačiau nešvarumus pašalinantį prausiklį. Nuostabus prausiklio pasirinkimas tiek vasarą, tiek visus metus – NUDITUM gaivinančios prausimosi putos, kurios visiškai nedirgina akių.

Vasarą, rūpinantis normalia oda, taip pat svarbu rinktis lengvą drėkinamąjį kremą, kuris nekimštų porų, o oda jaustųsi ir atrodytų gaivi. Vasarą normaliai odai puikiai tiks makiažo pagrindą atstojanti NUDITUM drėkinanti veido emulsija.

Jog normalaus tipo oda būtų aprūpinta jai reikalingomis medžiagomis, taip pat svarbu į odos priežiūros rutiną įtraukti ir serumus su vitaminais bei hialurono rūgštimi, kurie nepaliktų lipnumo ar riebumo pojūčio. Itin tinkamas pasirinkimas normalaus tipo odai vasarą – NUDITUM Hialurono rūgšties 2% serumas su vit. C ir B5.

Taip pat, norėdami palepinti savo odą, visada galite išbandyti drėkinamąją veido kaukę. Bet kada mėgautis SPA namuose puikiai tiks NUDITUM organinė medvilninė lakštinė veido kaukė „TIME EXPERT“.

NUDITUM linija. Normalios odos priežiūra vasarą.

Be kokių odos priežiūros produktų negalima apsieiti vasarą bet kuriam odos tipui?

Nepriklausomai nuo odos tipo, itin svarbu, jog tiek veido, tiek kūno oda būtų apsaugota nuo UV spindulių, todėl SPF kremai privalo būti kasdienės odos priežiūros vasarą rutinos dalimi. Efektyvi priemonė apsaugoti veido odą nuo saulės – ODORE apsauginis kremas veidui SPF 30, o ir veido, ir kūno kūno odą apsaugoti padės ODORE apsauginis SPF 30 kremas veidui ir kūnui.

Taip pat itin svarbu, jog odos priežiūros rutiną vasarą papildytų ir antioksidantai, kurie yra tinkami ir naudingi visiems odos tipams.

Kas yra antioksidantai?

Antioksidantai yra medžiagos, saugančios odą nuo oksidacinio streso, laisvųjų radikalų. Atiduodami elektronus, antioksidantai suriša laisvuosius radikalus ir neleidžia jiems sukelti uždegiminių reakcijų odoje. Odai naudingiausi antioksidantai yra vitaminas E, vitaminas C, retinolis (vit. A), niacinamidas, žalioji arbata, Q10, selenas.

Antioksidantų nauda odai

Antioksidantai turi didelį teigiamą poveikį odai. Daugelis antioksidantų saugo odą nuo pigmentacijos, senėjimo, įvairių uždegiminių odos ligų, kaip rožinė, taip pat apsaugo nuo aknės paūmėjimų bei raukšlių atsiradimo.

Linkusiai į pigmentines dėmeles bei melazmą itin tinkami antioksidantai yra azelaino rūgštis, taip pat vitaminas C. Gausiai antioksidantais yra praturtintas NUDITUM 2% hialurono rūgšties serumas su vit. C ir B5, kuris puikiai tiks bet kuriam odos tipui.

Jei oda linkusi į rožinę, nepakeičiama odos priežiūros priemonė vasarą yra niacinamidas, kuris veikia priešuždegimiškai. Be to puikiai tinka serumai, papildomai praturtinti ir hialurono rūgštimi. Vasaros odos priežiūrai labai tinka EFEKTAS niacinamido (5%) ir dviejų tipų hialurono rūgšties serumas, kurio sudedamosios dalys ne tik pasižymi odą skaistinančiomis ir gyvybingumą atgaivinančiomis savybėmis, bet ir padeda apsaugo nuo UV spindulių keliamos žalos.

Kaip ir kada naudoti antioksidantus odai?

Serumai su antioksidantais turėtų būti naudojami ryte, iš karto po to, kai oda nuplaunama naudojant prausiklį, bet nėra visiškai nusausinta. Antioksidantais papildyti serumai gali būti naudojami kartu. Vienintelė išimtis – retinolis (vit. A), kurį vertėtų naudoti vieną vakare. Serumui įsigėrus į odą, svarbu jį užrakinti kremu, nepamirštant SPF apsaugos nuo saulės.

Daugiau informacijos apie odos priežiūrą pavasarį / vasarą sužinokite iš gydytojos dermatologės žiūrėdami VIDEO įrašą čia: https://youtu.be/LNqPoWx2M2k

← Ankstesnis straipsnis Naujesnis straipsnis →