Teisinga veido odos priežiūros rutina

Teisinga veido odos priežiūros rutina. Kosmetika veido odos priežiūrai.

Gražesnė veido oda vos per 1 mėnesį? Kodėl tik nuosekli ir kompleksinė veido odos priežiūra gali suteikti norimų rezultatų?

Kaip pagerinti veido odos būklę?

Svarbiausia taisyklė, kalbant apie veido odos priežiūrą: veikia tik priemonių bei veiksmų visuma. Odos priežiūros mokslo pasaulis pažengė į priekį, tačiau vis dar nėra tokio dalyko kaip greitas sprendimas – reikia laiko. Oda atsinaujina kas 28 dienas, tad norint pastebėti rezultatus, bet kokį gaminį reikia naudoti bent šešias savaites, vieną ar du kartus per dieną. Taigi, odos priežiūra yra nuolatinis darbas, kuris ilgainiui turėtų tapti kasdiene rutina.

Odos priežiūros patarimai prieš pradedant

1. Teisingas odos paruošimas – prausimas ir svarbiausia tonizavimas, gali pagerinti vėliau naudojamų priemonių veiksmingumą net iki 30%.

Prausimas ir odos šveitimas pašalina ant veido susikaupusių nešvarumų sluoksnį ir dėl to kremai bei serumai geriau įsigeria, mažiau kemšasi poros.

2. 1 iš 5 žmonių kenčia nuo įvairių odos iritacinių reakcijų, kurias sukelia kosmetika.

Tai gali būti dėl kosmetikos sudėtyje esančių aršių konservantų ar prausiklių. Būtent todėl svarbu žinoti, kad visos naudojamos priemonės yra saugios, kuo mažiau dirginančios odą ir praturtintos kuo didesnę naudą suteikiančiais ingredientais. 

3. Priemones ant veido būtina tepti nuo lengviausios iki sunkiausios.

Ši seka yra prasminga dėl skirtingų produktų savybių. Jei kremas bus naudojamas prieš lengvus produktus, jie negalės įsigerti į odą ir atlikti savo funkcijas, tad sumažės veiksmingumas. Todėl pirma tepamas serumas, kuris yra žymiai lengvesnis nei kremas ir pagamintas vandens pagrindu, o vėliau tepamas kremas.

Taisyklinga odos priežiūros rutina:

1. PRAUSIKLIS

Veido prausimas yra pagrindinis ir svarbiausias bet kokios rutinos žingsnis. Rekomenduojama odą prausti du kartus per dieną (ryte ir vakare), siekiant išvengti užsikimšusių porų, odos blizgesio ir spuogų.

Tinkamas prausiklis valo odą jos nesausindamas, todėl itin sausai ir jautriai odai rekomenduojama rinktis švelnesnius ir turtingesnės sudėties prausiklius. Riebiai odai tinka prausikliai, kurie nesausina odos, bet reguliuoja sebumo išsiskyrimą. Normaliai ir brandžiai odai tinka švelnūs prausikliai, kurie palaiko odos drėgmę.

2. TONIKAS

Dėl oro užterštumo, makiažo, netinkamo gyvenimo būdo ar net vandens nusiprausus, sutrinka natūralus odos pH ir tai drastiškai paveikia odą. Jei odos pH nėra subalansuotas, oda yra linkusi į sausumą ar atvirkščiai, dažnai vadinamą blizgios odos efektą. Būtent toniko pagrindinė paskirtis yra sureguliuoti natūralų odos pH ir taip papildomai gerinti odos būklę.

3. SERUMAS

Serumai – galingi odos sąjungininkai. Serumų sudėtyje paprastai yra kelių aktyviųjų medžiagų koncentracija, kuri yra gerokai didesnė nei kremuose. Visgi, vienas serumas yra dažniausiai skirta būtent tam tikrai vienai problemai spręsti. Taip pat, serumai yra lengvos tekstūros, todėl oda juos greitai pasisavina ir yra pasiruošusi priimti kitas priemones. 

Kartu naudojant kelis skirtingas funkcijas atliekančius serumus, vienu metu galima spręsti kelias aktualias odos problemas. Toks serumų naudojimas kartu vadinamas serumavimu. Šis metodas yra veiksmingas ir pasaulyje pripažintas būdas greitai atstatyti ir pagerinti odos būklę.

Visgi, serumas yra giliai įsigeriantis produktas, todėl viršutinio odos sluoksnio puoselėjimui reikalingas papildomas drėkinimas ir serumo užrakinimas kremu.

4. PAAKIŲ KREMAS

Paakių oda yra jautriausia veido sritis, kuriai ypatingai reikalinga drėgmė, tad svarbu pasirinkti drėkinantį kremą, kuris galėtų lengvai prasiskverbti ir tinkamai pasirūpinti šia sritimi.

Paakių odai geriausia rinktis kremą, kurio sudėtyje yra antioksidantai (vit. C, B3) ir retinoidai. Paakių kremai kuriami specialiai naudojant mažesnę retinoidų koncentraciją, siekiant išvengti odos sudirginimo rizikos.

5. VEIDO KREMAS

Veido kremo funkcija yra sudaryti savotišką apsauginį barjerą odai ir užtikrinti, kad drėgmė jame išliktų. Dieniniai kremai ne tik užtikrina gerą drėkinimą, bet ir apsaugo nuo žalingo aplinkos poveikio. Naktiniai kremai, kurių sudėtyje yra turtingų ingredientų, skatina odos atsinaujinimą miego metu. 

6. KREMAS NUO SAULĖS

Nepriklausomai nuo odos tipo, itin svarbu, jog tiek veido, tiek kūno oda būtų apsaugota nuo UV spindulių, todėl SPF kremai privalo būti kasdienės odos priežiūros rutinos dalimi, kuri prisideda ir prie odos fotosenėjimo prevencijos.

Odos priežiūros priemonės, turinčios apsaugos nuo saulės filtrą, pirmiausia yra skirtos apsaugoti odą nuo kenksmingų UVA ir UVB spindulių ir paprastai neturi jokio papildomo priežiūros efekto. Nesvarbu, kokia yra saulės priežiūros priemonės tekstūra, ji visada tepama atlikus visus prieš tai išvardintus odos priežiūros veiksmus. 

PAPILDOMAS ŽINGSNIS: odos šveitimas ir veido kaukės

Veido odos šveitimas ir kaukės yra neatsiejami procesai veido odos priežiūroje. Priklausomai nuo poreikio ar problemos, šios procedūros turėtų būti atliekamos bent kartą per savaitę, jei ant produkto pakuotės nėra nurodyta kitaip. 

Prieš aplikuojant bet kokią kaukę, būtini veido odos prausimo ir šveitimo žingsniai. Veido odos šveitikliai švelniai šveičia odos paviršių, padeda pašalinti ant odos paviršiaus susikaupusius nešvarumus bei kur kas labiau padidina toliau dedamos kaukės veiksmingumą. 

Po odos šveitimo dedamos kaukės. Veido kaukės turi daug didesnę veikliųjų ingredientų koncentraciją, kuri veikia vos per keliolika minučių. Veido kaukė sulaiko drėgmę ar ingredientą odoje ir sukuria plėvelę, kuri padeda drėkinti, detoksikuoti ar šveisti odą. Dėl to, per trumpą laiką ingredientai gali geriau įsiskverbti į odą. 

Atlikus šias procedūras, odos priežiūros rutina tęsiama nuo antrojo žingsnio – toniko.

← Ankstesnis straipsnis Naujesnis straipsnis →