Vitaminas D ir jo svarba žiemos laikotarpiu

Vitaminas D ir jo svarba žiemos laikotarpiu

Vitamino D šaltinis

Žiemos laikotarpiu, ypač mūsų klimato zonoje, saulės spindulių gauname labai mažai, tad daugelis mūsų šio vitamino pasisavina nepakankamai. Vitamino D trūkumo simptomai gali būti kaulų ir raumenų skausmas, tačiau dažnai simptomų galime ir visai nejausti, arba gali būti sunku juos atskirti.

Vitaminas D mūsų organizmui yra tiesiog būtinas, didelis jo trūkumas siejasi net su tokiomis ligomis kaip vėžys, tačiau net ir mažas jo trūkumas daro įtaką mūsų sveikatai ir gyvenimo kokybei. Vitamino D trūkumas yra siejamas su susilpnėjusiu imunitetu, depresija ir nerimu.

O kaip gi vitaminas D yra susijęs su mūsų odos sveikata ir grožiu?

Įrodyta, jog vitaminas D užkerta kelią priešlaikiniui odos senėjimui, ją apsaugo, padeda odos ląstelėms atsinaujinti. Nors jis nėra naudojamas kosmetikoje, kaip pavyzdžiui vitaminas C, kuris plačiai naudojamas ir MANILLA kosmetikoje (Hialurono serumo sudėtyje, skaistinančioje alginatinėje veido kaukėje ir t.t ), vitaminas D odos sveikatai ir grožiui padeda iš vidaus.

Vis dėlto, svarbu žinoti, jog bandant vitaminą D įsisavinti saulės voniomis, nesisaugant galima savo odai pridaryti daugiau žalos, nei naudos. Perdėtas UV spindulių kiekis sukelia odos ligų riziką, išsausina odą bei prisideda prie odos senėjimo proceso paspartinimo. Mėgaujantis saulės voniomis svarbu atkreipti dėmesį į savo odos šviesumą: šviesesnės odos savininkės saulėje laiką leisti saugiai gali kur kas trumpiau, arba privalo rinktis tinkamą apsaugą.

Rekomenduojame rinktis vitamino D papildus, kurie bus kur kas efektyvesnis ir saugesnis vitamino įsisavinimo metodas nei saulė bei speciali dieta (su maistu įprastai pasisaviname tik apie 10% reikalingo vitamino D kiekio). O taip pat, efektyvūs vitamino D papildai yra dar naudingesni mūsų odai, nes padeda išvengti itin sausos odos būklės, žvynelinės, bei su šiomis odos problemomis kovoti.

Kokius papildus pasirinkti?

Pasirinkimo kaip vartoti vitamino D papildus yra daugybė! Išsirinkite sau patogiausią būdą, ir prieš įsigyjant būtinai pasikonsultuokite su vaistininku: Galite rinktis skystus vitamino D3 + K2 lašus, aliejinius purškalus arba kramtomąsias kapsules.

Dabar kaip niekad svarbu saugoti save ir stiprinti savo imuninę sistemą, o ypač kai dėl to matome ne tik apčiuopiamą naudą savo sveikatai, emocinei būsenai ir grožiui. Būkite sveiki!

← Ankstesnis straipsnis Naujesnis straipsnis →