SERUMAI, kodėl verta naudoti ir kaip išsirinkti?

SERUMAI, kodėl verta naudoti ir kaip išsirinkti?

Kas tas „SERUMAS“?

 

Serumai – tai itin aktyvūs produktai, kurių koncentracija yra itin veiksminga ir taikoma į norimą sukelti efektą ar spręsti problemą (anti-aging, drėkinimas, odos problemos ir pan.). Tai dažniausiai veikia kaip maisto papildas – pastiprina, pagerina, papildo odos medžiagų apykaitą būtinomis medžiagomis.

Tai priemonės, pritaikytos efektyviai odos pagalbai, tinkamos veido masažui. Jos yra koncentruotos – tai  reiškia, kad serumuose yra gerokai didesnė veikliųjų medžiagų koncentracija, nei kremuose ar emulsijose. Atkreipkite dėmesį, kad serumus dažniausiai sudaro santykinai nedidelė kiekinė sudėtis - 3-10 ingredientų (palyginimui kremus ar šampūnus neretai sudaro >20 ingredientų). Tačiau serumų sudedamųjų medžiagų koncentracija yra didesnė, nei kitų priemonių, todėl atitinkamai kaina taip pat yra didesnė.

 

Kokių tipų serumus galime rasti parduotuvių lentynose ir kokį rinktis geriausia?

 

Yra 3 tipų serumai – aliejiniai, vandeniniai ir pagaminti vandens pagrindu. Pirmieji skirti intensyviam odos maitinimui, antrieji ir tretieji – drėkinimui.

 

Vandeniniai serumai. Tai priemonės, kurios savyje visai neturi riebalinės dalies (aliejų), o jų pagrindą sudaro vanduo/vandeniniai ekstraktai. Tokios priemonės skirtos intensyviam odos drėkinimui, ir po jų BŪTINAS kremas/emulsija tos veikliosios medžiagos ir vandens „užrakinimui“ – aliejus yra garavimui nelaidus komponentas, todėl vanduo ir veiklioji medžiaga „uždaroma“ po ant odos paviršiaus liekančia riebaline plėvele. Taip užtikrinamas odos ilgalaikis drėkinimas ir veikliosios medžiagos, kuri yra ištirpinta serumo vandenyje – veiksmingumas. Kitu atveju vanduo nugaruotų iš odos paviršiaus ir veiklioji medžiaga taptų praktiškai neveiksminga.

 

Vandens pagrindo serumai. Tai serumai, turintys savyje didžiąją dalį vandens, tačiau nedidelę jų dalį sudaro kiti nevandeniniai komponentai (aliejai, glicerinas, pantenolis, sorbitas). Šie serumai yra intensyviai drėkinantys, tačiau jau turintys savyje ir nedidelį apsauginį - odos maitinimo elementą, kuris neleidžia vandeniui ir veikliajai medžiagai VISIŠKAI nugaruoti. Po šių serumų „užrakinimas“ kremu rekomenduotinas, tačiau nebūtinas. (Vienas tokių priemonių pavyzdžių – populiarusis MANILLA 2% hialurono rūgšties serumas,  po kurio naudojimo kremas nėra būtinas, bet rekomenduotinas, kad „užrakinimas“ būtų stipresnis, o priemonė dar veiksmingesnė). Tačiau jei oda yra riebi ir savaime išskiria daug apsauginio komponento – šiuo atveju sebumo – kremas ar emulsija nėra privaloma, kad dar labiau neapsunkintų veido odos dienos metu. Nakčiai po VISŲ serumų rekomenduojama papildomai užtepti regeneruojančio naktinio kremo.

 

Aliejiniai serumai. Tai yra kremo ar emulsijos alternatyva – tikrai gana sunkios konsistencijos veido priemonė. Yra moterų, kurios labai mėgsta grynus aliejus, todėl juos renkasi vietoje kremų. Ir viskas su tuo yra gerai, jei toks yra odos poreikis. Tačiau reikėtų nepamiršti vieno dalyko – maitinimas be drėkinimo yra bevertis. Pirmoje vietoje VISADA yra odos drėkinimas! Todėl naudojant aliejinį serumą, kuris skirtas tik odos maitinimui (aliejai nedrėkina odos), būtinai prieš tai rekomenduotume naudoti priemonę, kuri odą sudrėkintų. MAŽŲ MAŽIAUSIAI tai turėtų būti veido tonikas, o geriausia, kad tai būtų intensyviai drėkinantis serumas (pvz. hialurono serumas).

Kaip išsirinkti jums tinkantį serumą?

 

Šiuo metu MANILLA asortimente yra sukurtos 8 itin aktyvios ir efektyvios formulės, kurių ingredientų (ne pačių gaminių, o ingredientų) veiksmingumas buvo įrodytas moksliniais tyrimais. Renkantis serumą svarbiausia yra suprasti kertinius odos trūkumus ir poreikius bei pasidomėti siūlomų serumų galimybėmis, skirtumais. 

Kada pradėti naudoti serumus?

 

Įprastai jauna, sveika oda puikiai pati gali apsirūpinti odos drėgmės balansui palaikyti reikalingomis medžiagomis. Tad odai iki 24-25 m. pilnai užtenka vien taisyklingos odos priežiūros rutinos (prausimo, tonizavimo, drėkinimo ir maitinimo kremais). Tiesa, tam tikrais atvejais – po atostogų, lepinimosi saule, įvairių odos sutrikimų gydymo būklių – odai gali prireikti papildomos pagalbos, stipresnio drėgmės atstatymo. Tokiais atvejais serumus galima profilaktiškai naudoti ir anksčiau.

Nuo maždaug 28-32 m. odoje ryškiau pradeda matytis odos medžiagų apykaitai, metabolizmui svarbių medžiagų gamybos sulėtėjimas, tad nuo tokio amžiaus rekomenduojama reguliariai odą aktyviai drėkinti, papildomai praturtinti serumų pagalba.

 

HIALURONO RŪGŠTIES serumai su vit. C

 

Abu hialurono rūgšties serumai yra skirti odos dehidratacijos mažinimui ir drėgmės atstatytumui net giliuosiuose odos sluoksniuose. Dehidratacija – tai ne odos tipas! Tai – odos būklė, kuri gali pasireikšti bet kuriam odos tipui – tiek sausai, tiek normaliai, tiek riebiai, tiek mišriai odai. Paradoksalu, tačiau dažniausiai dehidratavusi oda būna riebi, nes įprastai jos savininkės naudoja daug priemonių su alkoholiu, kas sukelia laikiną „malonaus sausumo“ ir matiškumo efektą, bet etilo alkoholis labai smarkiai ir greitai dehidratuoja odą. Sausa oda dažnai irgi būna dehidratuota, tačiau ko gero, dažniau jai stinga gero ir kokybiško maitinimo – kremų ir emulsijų arba maitinamųjų serumų. Mišri oda turi įvairios odos elementus, todėl pirmas dalykas, ką reikia padaryti – suvienodinti drėgmės balansą, paprastai tada ir išsisprendžia ryškaus mišrumo problema. Normaliai odai privaloma palaikyti drėgmę pastoviai ją papildant iš išorės ir vidaus.

 

Prisiminkite – odos dehidratacija labiausiai priklauso nuo oro sąlygų (labiausiai odos būklė dehidratacija paūmėja, kai yra labai karšta bei kai labai šalta). To priežastys: mažas išgeriamo vandens kiekis, sūraus maisto (druskų vartojimas), kondicionieriai, žalingi įpročiai, kavos vartojimas (išvaro vandenį iš organizmo), aplinkos sąlygos ir oro tarša smarkiai daro įtaką dehidratacijai. Todėl galima teigti, kad 80-90% moterų susiduria su šia problema. O ją spręsti BŪTINA, nes negaunant odai pakankamai drėgmės ją ištinka visos bėdos – tiek sausumas, tiek per didelis riebaluotumas, tiek mišrumas (per ryškiai išsiskiria veido odos zonų poreikiai), atsiranda naujos raukšlelės, oda atrodo papilkėjusi ir pavargus.

 

MANILLA sukurtuose abiejuose serumuose yra dviejų dydžių hialurono molekulės – viena – itin maža, giliai prasiskverbianti į odos sluoksnius, pritraukianti ir sulaikanti drėgmę giliai, o kita – drėgme padengianti ir papildanti viršutinį odos sluoksnį – epidermį.

 

Kada kurį serumą vertėtų rinktis?

1. 2% hialurono rūgšties serumą| NUDITUM

Tai – vandens pagrindu pagamintas serumas, nes savo sudėtyje papildomam maitinimui dar turi glicerino, pantenolio, alavijo. Nors šis serumas tinka VISIEMS odos tipams, labiausiai rekomenduojame naudoti, kai oda yra sausa, jautri, pavargusi (nes šiame serume papildomai yra nujautrinančios, raminančios medžiagos – alavijas, pantenolis) bei rinkitės tada, kai odai norisi komforto, drėgmės, balanso. Vitaminas C puikiai draugauja su hialuronu ir padeda skaistinti odą, skatina kolageno sintezę. Kitas atvejis, kuomet rekomenduojame rinktis šį serumą – kai norisi greito ir efektyvaus odos atstatymo. Pavyzdžiui po vasaros ar atostogų, kuomet įdegusi, padžiūvusi oda yra „išėjusi iš savo ritmo“. Tokiu atveju, serumą galima naudoti net ir jauniems žmonėms, tačiau odai atstatyti (dehidratacijos būklei panaikinti) užteks 1-2 buteliukų. Mes tai vadiname greitu atsistatymu nuo dehidratacijos arba dehidratacijos prevencija.

                                                                                                                 

https://manilla.lt/hialurono-rugsties-serumas-2.html#/29-dydis-30_ml

Tai ypatingai universalus serumas, tinkantis ir malonius pokyčius suteikiantis visiems odos tipams, kuris taip pat yra įvertintas aukso medaliu kaip viena geriausių kosmetikos priemonių Lietuvoje, parodoje „Rinkis prekę lietuvišką 2017“. 

2. Aktyviai koncentruotas hialurono rūgšties serumas | MOMENTUM.

Tai vandeninis serumas, neturintis papildomų maitinimo elementų. Skirtas tais atvejais, kai norima stipraus momentinio patempimo ir veikimo prieš raukšleles. Tai labai gera priemonė apsisaugoti nuo atsirandančių raukšlelių ir užkirsti joms kelią. Taip pat ši priemonė tinkama, kai oda yra mišri arba riebi – jeigu bus pakankamai drėgmės, susireguliuos ir sebumo išsiskyrimas – oda natūraliai supras, jog reikia mažesnių riebalų „atsargų“, išmetamų apsaugai į odos paviršių. Vitaminas C su hialuronu padeda skaistinti odą, skatina kolageno sintezę, gerina odos kapiliarų būklę. Kadangi tai yra stipri formulė, rekomenduojama vyresnėms nei 30 m. moterims, tačiau galima naudoti ir jaunesnėms.

https://manilla.lt/koncentruotas-hialurono-rugsties-serumas.html#/29-dydis-30_ml

Serumai pagal odos tipus

 

3. Stiprinantis NDF serumas | MOMENTUM – brandžiai odai sukurtas serumas

 

Tai vandeninis serumas, kuris laimėjo aukso medalį parodoje „Rinkis prekę lietuvišką 2018“. Serumas regeneruoja brandžią, pavargusią, papilkėjusią odą. Odos senėjimo procesus padedanti sulėtinti aktyvi formulė atstato odos apsauginį sluoksnį – NDF (natūralų drėgmės faktorių), kuris atsakingas už odos elastingumą ir apsaugo odos ląsteles nuo dehidratacijos. Rudųjų dumblių ekstraktas kovoja su laisvaisiais, remineralizuoja odą, suteikia skaistinamąjį poveikį. Jūros augalų aktyviojo biopolimero molekulės dydis ir struktūra yra itin gimininga mūsų odai, gerai sąveikaujanti su ląstelėmis net giliausiuose odos sluoksniuose, todėl raukšlelės ir nelygumai yra lengvai užpildomi, oda tampa elastinga ir įgauna apimties. Salikornijos ekstraktas skatina NDF atsinaujinimą ir mažina odos dehidrataciją. Aminorūgštis argininas skatina kolageno gamybą, užtikrina reikiamą antioksidacinį efektą. Lygina, patempia odą. Kada vertėtų rinktis? Šį, NDF atstatantį, MOMENTUM serumą rekomenduojama rinktis tuomet, jeigu jaučiate, jog jūsų odai reikia daugiau drėgnumo, komforto, elastingumo, pilnumo, putlumo, drėgmės, pastebite, jog ji suplonėjusi ar lengviau pažeidžiama. Kuo šis serumas skiriasi nuo MOMENTUM koncentruoto hialurono r. serumo? Pirma, užtikrinamas visapusiškas komfortas – nėra jokio tempimo pojūčio. Antra, po šio serumo nėra būtina (bet rekomenduojama) kremas ar emulsija. Trečia, nepaprastai aksomiškai maloni konsistencija bei kvapas. Galiausiai esminis skirtumas – šis serumas greitai atkuria NDF (odos paviršiaus apsauginį sluoksnį), tad oda iškart jaučiasi komfortiškai. Tuo tarpu hialurono serumai skirti ilgalaikiam dehidratacijos šalinimui ir prevencijai bei gilesnių odos sluoksnių drėgmei palaikyti. Norint ypatingai gero efekto, galima šias abi priemones naudoti kartu ir atlikti SERUMAVIMĄ.

 

 https://manilla.lt/stiprinantis-ndf-veido-serumas-momentum.html#/29-dydis-30_ml

4. Švytėjimo suteikiantis aliejinis serumas | MOMENTUM – brandžiai, sausėjančiai odai ir veido masažo procedūrai

Švytėjimo suteikiantis serumas yra aliejinio tipo, todėl yra stipriai maitinantis, drėkinantis, minkštinantis, gausus vitaminų ir antioksidantų. Šis serumas puikiai tinka veido masažams ar naktinėms SPA procedūroms – kol jūs miegate, leiskite serumui rūpintis jūsų oda. Serumo veikimas pagrįstas odos fiziologija – pati oda natūraliai išskiria aliejinę plėvelę (sebumą) tam, kad oda būtų nuolat maitinama, drėkinama, apsaugota. Natūralių ir specialiai atrinktų odai tinkamų aliejų vartojimas padeda natūraliai išvalyti poras, reguliuoja sebumo išsiskyrimą. Dažnai kyla klausimas: kaip tai vyksta? Aliejus nereaguoja su vandeniu, todėl vandeningomis priemonėmis labai sunku suvaldyti riebalinių liaukų sekretą, tačiau aliejus su aliejumi reaguoja, tad tinkamai juos parinkus, aliejai gali giliai išvalyti poras („ištraukti sebumo pertekliaus turinį“) tarpusavio reakcijos metu.

 

Šio serumo aliejai yra kruopščiai atrinkti ir sujungti taip, kad giliai įsiskverbtų į odos sluoksnius, pamaitintų, patemptų, „užrakintų drėgmę“ ir suteiktų ilgalaikę apsaugą. Tai ne tik giluminis poveikis, tačiau kartu ir išorinė apsauga, lyg apdengtumėte odą šilkine plėvele. Skvalenas – pagamintas iš alyvuogių, yra natūralus odos komponentas. Šis aliejus yra itin greito veikimo, puikiai prasiskverbiantis į odos sluoksnius (netgi paskaičiuotas jo judėjimo greitis – 2mm/s). Skvalenas yra pirmo pasirinkimo priemonė, apsauganti nuo amžinių dėmių, veikia antibakteriškai, antioksidantiškai, skatina odos ląsteles augti, o tai leidžia geriau ir greičiau kovoti su raukšlelėmis. Vitaminai A, C ir E – antioksidantų užtaisas, kuris skatina sveikų, naujų odos ląstelių augimą, giliai maitina, mažina raukšleles ir odos reljefo netolygumus. Kada rinktis šį serumą? Rekomenduojame sausai, šerpetojančiai, spindesį praradusiai odai. Jeigu oda pavargusi, susiduria su daug aplinkos žalingo poveikio, sausa, šerpetojanti, linkusi kaupti nešvarumus, ar išsiilgusi gilaus maitinimo – šis serumas būtent jums. Taip pat puikiai tiks ir kitiems odos tipams – mišriai, riebiai odai, veido masažui atlikti. Jei po veido masažo ne visa priemonės susigers ir liks aliejų perteklius – tiesiog nuvalykite jį su toniku suvilgytu tamponėliu.

 

https://manilla.lt/svytejimo-suteikiantis-aliejinis-serumas-momentum.html#/29-dydis-30_ml

 

5. Raminamasis veido serumas | SILENTIUM – sujautrėjusiai, raudonio, odos šerpetojimų kamuojamai odai

 

Raminamasis veido serumas – vandens pagrindu pagamintas produktas, kuris yra skirtas ramybės ir atokvėpio išsiilgusiai odai, kurią dažnai kankina jautrumas, alergijos, bėrimai, intensyviai ir gausiai yra naudojamas makiažas, pasireiškia didelis jautrumas saulei. Viena iš pagrindinių šio serumo aktyviųjų medžiagų – ksilitolio kompleksas, kurio veiksmingumas pagrįstas moksliniais tyrimais. Kompleksas užtikrina drėgmės odoje išsaugojimą net 48 valandoms. Atstatomas apsauginis odos barjeras, mažinama odos dehidratacijos tikimybė. Sudėtyje esantys ramunių ir alavijo ekstraktai padės numalšinti laisvųjų radikalų poveikį, tai mažins sukeliamas iritacines reakcijas. Hialurono rūgštis giliai drėkina odą. Kartu šis serumas lengvai užtikrins pačių giliausių sluoksnių drėkinimą ir maitinimą tam, jog lengviau formuotųsi natūrali odos mechaninė apsauga dirgikliams. Kada rekomenduojama rinktis? Kai oda yra sausa, jautri, pavargusi, šerpetojanti, plona, praradusi švytėjimą. Tinka visoms amžiaus grupėms.

https://manilla.lt/raminantis-veido-serumas-silentium.html#/29-dydis-30_ml

6. Harmonizuojantis veido serumas | UNISON – mišriai, balanso ištroškusiai odai

 

Harmonizuojantis veido serumas yra taip pat vandens pagrindu pagamintas serumas. Skirtas mišrios odos savininkėms. Labai buitiškai tariant – šio serumo tikslas yra sumaišyti jūsų odą kaip tešlą puode – išlyginti odos drėgmės balansą, suvienodinti medžiagų apykaitą. Serumas padės išlaikyti drėgmę, padės ją sukoncentruoti tose srityse, kur labiausiai reikia, sulėtins oksidacinius procesus visuose odos sluoksniuose. Po kiek ilgesnio serumo naudojimo pajusite ir akivaizdžiai pamatysite skirtingų veido sričių supanašėjimą – sausesnės vietos taip nebevargins, riebesnės – neblizgės. Serume esanti jūrinis bio-kolagenas stiprina odos paviršinį sluoksnį ir pasirūpina odos elastingumu bei ilgaamžiškumu, o jūrų dumblių ekstraktai skaistina ir regeneruoja odą bei prailgina formulėje sąveiką tarp biokolageno, elastino ir hialurono rūgšties, kas pagerina šių medžiagų veiksmingumą. Ksilitolio kompleksas subalansuoja drėgmės cirkuliaciją odoje, sustiprina ir atstato viršutinį odos sluoksnį – epidermį, kuris apsaugo nuo drėgmės netekimo, odos dehidratacijos. Kada vertėtų rinktis būtent šį serumą? Rekomenduojama rinktis jei jūsų oda yra mišri, kai vargina skirtingos odos problemos – riebalingumas ir sausumas.

https://manilla.lt/harmonizuojantis-veido-serumas-unison.html#/29-dydis-30_ml

7. Poras sutraukiantis serumas | SOLUTIO – riebiai, problematiškai odai skirtas serumas

 

Poras sutraukiantis serumas yra vandeninis serumas ir yra skirtas probleminės ir riebios odos savininkėms, kad problemas kasdien verstumėte privalumais ir progresu. Šios linijos serumo formulė yra itin stipri ir aktyvi. Bioaktyvus augalinis polifenolių kompleksas mažina uždegimus, slopina hiperseborėją (mažina padidėjusį odos riebalingumą), veikia antibakteriškai. Tai veikimas iš visų pusių, nes ne tik kontroliuojama riebalinių liaukų veikla, jų medžiagų apykaita, bet kartu neutralizuojamos odos sebume apsigyvenusios odos bakterijos, kurių veikla dažnai komplikuojasi spuogų atsiradimu. Nuraminęs riebalinių liaukų veiklą ir pripildęs jas drėgme, bambukų silicio pudros pagalba, serumas odai suteikia matiškumo efektą, sugeria odos riebalų perteklių. Oda su laiku produkuoja mažiau riebalų ir tampa matinė. Kada yra geriausia rinktis šią priemonę? Naudokite, jei oda yra riebi, ją vargina per didelis riebaluotumas. Matizuoja ir sutraukia poras, todėl nepakeičiama priemonė toms, kurios nori dienos eigoje išlaikyti odą neblizgančią. Į sudėtį rūgštys neįeina, todėl saugu naudoti dienos metu (SPF apsauga nebūtina).

 https://manilla.lt/poras-sutraukiantis-veido-serumas-solutio.html#/29-dydis-30_ml

8. Stangrinantis kolageno veido serumas | NUDITUM – visiems odos tipams, siekiant atstatyti drėgmę

Esminis skirtumas tarp kolageno serumo ir hialurono serumų yra tas, kad hialuronas prisotina odą vandeniu (drėkina), o kolagenas kiek mažiau drėkina, bet padeda išsaugoti vandenį odoje jį geriau ir ilgiau surišdamas, kitaip tariant – užtikrina ilgesnę odos hidrataciją (bet ne tokią intensyvią, kaip hialuronas). Todėl pravartu hialurono serumus tepti nakčiai, o dienai svarbu kokybiškai išlaikyti tą drėgmę odoje, todėl geresnis pasirinkimas yra kolageno serumas. Kolageno serumo sudėtyje rasite jūrinės kilmės biokolageną, kuris sudarytas iš specifinių peptidų ir aminorūgščių, todėl jis maksimaliai palengvina ir užtikrina efektyvią kolageno, svarbiausios elastinės skaidulos, sintezę. Ryžių pienas padeda šviesinti odą, suteikdamas spindesio ir natūralaus švytėjimo, stiprina odos natūralią apsaugą nuo taršalų ar UV spindulių. Serume esantis vaistinis drebuliuotis itin efektyviai drėkina, ramina minkština audinius. Serumas praturtintas hialurono rūgštimi, kuri atneš į odos sluoksnius reikiamą kiekį drėgmės ir gali pagerinti kolageno sintezės medžiagų apykaitą, suteiks odai natūralaus putlumo. Taip pat serume rasite ir labai svarbios odai aminorūgšties arginino, nes su amžiumi mažėjant natūralaus odos NDF ji po truputį prarandama.

 https://manilla.lt/stangrinantis-kolageno-serumas-nuditum-.html#/29-dydis-30_ml

Kada rinktis stangrinantį kolageno veido serumą? Rekomenduojama rinktis, kai odai trūksta elastingumo – jaučiate odos sausumą, diskomfortą, tempimą, pajautrėjimą, oda yra dehidratuota, suglebusi, pilkšvo atspalvio. Kai odai trūksta komforto – ji yra išsausėjusi, „pavargusi“ nuo išorės dirgiklių – temperatūrų kaitos, UV spinduliuotės, laisvųjų radikalų atakos (cigarečių dūmai, miesto oro tarša). Taip pat rekomenduojame naudoti, jei dirgina įprastos kosmetikos priemonės, net vanduo bei reikia sustiprinti natūralią odos epidermio mitybą, drėkinimą, norisi daugiau minkštumo, stangrumo pojūčio.

 

Kiekvieno iš mūsų oda yra skirtinga, todėl priežiūra bei priemonės taip pat turi būti pasirinktos pagal tipą, būklę ir pagal tai, su kokiomis problemomis susiduriame. Nėra universalios priemonės, kuri tiktų ir patiktų visiems, todėl atsižvelgdami į tai sukūrėme visus šiuos MANILLA serumus, kuriuos galite rasti ČIA:  https://manilla.lt/produktai/

 

← Ankstesnis straipsnis Naujesnis straipsnis →